Ons Trefpunt

`Ons Trefpunt` is in 2019 verbouwd. CNBS `de Wegwijzer`is samengevoegd met `Ons Trefpunt`. Het gebouw functioneert nu als een Multi Functioneel Centrum (MFC). Van het MFC kunnen zowel de school, dorpsgenoten als verenigingen gebruik maken. Er is een kleine ruilbibliotheek aanwezig.

Je kan er terecht om samen te komen en een kop koffie te drinken. Speelgoed en spelletjes zijn aanwezig, zodat er vermaak is voor iedereen. Buiten het gebouw is er een schoolplein en een voetbalveld met een speelbos, waarin leuke toestellen zijn geplaatst.  

`Ons Trefpunt` bied verschillende zalen aan die verhuurd kunnen worden voor verjaardagen/ bruiloften/ evenementen/ vergaderingen.


Verenigingsleven en sport

Schuinesloot heeft een bloeiend en sterk verenigingsleven. Wat betreft amusement en welzijn is er heel wat te beleven. Er is een sportzaal waar sporten zoals volleybal, zumba, bootcamp, badminton, gym voor jong en oud worden gegeven.

Voor senioren is er een koffiedrink ochtend waarbij een spelletje gespeeld, of een kaartje gelegd kan worden. De toneelavond die de `Stichting Activiteiten Schuinesloot` (SAS) organiseert, de bingo voor kinderen en volwassenen en de disco georganiseerd door het `Trefpunt Team` in `Ons Trefpunt` trekt altijd volle zalen.


Onderwijs en kerk

De basisschool CNBS `De Wegwijzer` ligt midden in het dorp. De school is van groot belang voor de leefbaarheid van het dorp. Ook `Rooms Katholieke Kerk` op de Belte en de `Hervormde kerk` midden in het dorp en hebben nog steeds een belangrijke functie. Wekelijks hebben dorpsbewoners de mogelijkheid diensten bij te wonen. Bij geboorte, rouw en trouw is de kerk een ontmoetingsplek.


Agenda

Via de agenda op deze website kunt u zien waar en wanneer evenementen in ons dorp gepland zijn. Als vereniging, organisatie of burgerinitiatief kan je hier je agendapunten indienen, zodat deze zichtbaar zijn voor iedereen.


Fotoalbum

Schuinesloot… een prachtige boeren omgeving waar we trots op zijn. Daarom is het ook zeker wat waard om hiervan beelden vast te leggen, ook voor toekomstige generaties.

Heb je mooie foto`s van de omgeving, van een evenement, of een mooie groepsfoto. Dit fotoalbum is een samenvatting om gebeurtenissen te delen.